Menouquin

Samenwerking Hagebau-Meno Group morgen officieel operationeel

Morgen 12 oktober vindt de jaarlijkse hoogmis plaats van Menouquin in de Brabanthal te Leuven.
De Menofair, de huisvakbeurs van Meno Group, mobiliseert er ruim 150 leveranciers die hun assortimenten 2018 aan de brede bezoekersdoelgroep van de Handy Home en Meno Pro leden aanbieden.

Deze vakbeurs staat vooral in het teken van het startschot van de operationele samenwerking tussen Menouquin en de Duitse retailer Hagebau, de nummer twee in professionele vakhandel.
Met een totaalomzet inkoop van ruim 6 miljard € is Hagebau op enkele jaren doorgegroeid tot een sleutelspeler in Duitsland, mede dankzij de nauwe betrokkenheid met de inkoopgroepering Zeus.
Ook op Europees niveau bouwt Hagebau verder aan een aanzienlijke expansie, vooral in Oostenrijk, Zwitserland en Spanje.
De 370 leden exploiteren samen 1.700 verkooppunten, onderverdeeld in DIY concepten ( 374 Hagebau Märkte) en zuiver vakhandel ( 101 Werkers Welt).
Voor de Belgische A-leveranciers van Meno Group betekent de Hagebau deal veel meer dan louter toegang de Duitse vakhandel; vooral de cross-channel-strategie opent nieuwe horizonten om, naast het zuivere online gebeuren, diverse nieuwe kanalen te bewerken waaronder catalogus-verkoop.  Hagebau-Zeus is namelijk eveneens sterk verbonden met Otto-Versand, na Amazon de Duitse markleider in e-commerce.

Het is voor velen ondertussen zeer duidelijk geworden: de samenwerking Menouquin / Hagebau positioneert zich al een katalysator in het versneld proces van versmelting tussen DIY en Pro.
Net dit proces heeft onder meer in de VS, en meer bepaald bij Home Depot, Lowe’s en True Value tijdens de twee laatste kwartalen voor een substantiële groei gezorgd in de bedrijfsresultaten.
Met andere woorden, Menouquin pioniert dezer dagen met een business model dat straks als benchmark zal dienen voor nogal wat spelers in B2C en B2B.

In opdracht van Menouquin, organiseert All Fields op 28 november a.s. voor de A-leveranciers en het management team van Menouquin, een studiereis om kennis te nemen met de diverse Hagebau-concepten.

Informatie te bekomen bij giovanni.vanbael@allfields.be  

Het All Fields team wenst alle exposanten een succesvolle Menofair !

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>