DSCN0443

Jonge Belgische Start-Up Proalliance bejubeld door meer dan 1000 toehoorders in Berlijn

Een sterke Belgische delegatie is net terug gekeerd uit Berlijn waar de 5° Global DIY Summit plaats vond. Ruim duizend deelnemers uit meer dan veertig landen vergaderden drie dagen lang (één dag winkelbezoeken, twee dagen congres) in Hotel Maritim om er verfrissende en vooral bruikbare inzichten te bekomen van de 25 sprekers over de toekomst van DIY, Home Improvement & Garden.

Visuele presentatie was ongezien

Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld de spraakmakende presentatie van de Belgische ingenieur Biren Van Herck, mede oprichter van de Start-Up Pro Alliance.  Met zijn uitermate vooruitstrevende visuele presentatie ‘ Make the Invisible Visible ‘ stal hij vanaf de eerste minuten, zonder boe of ba, de show. De boodschap van Biren en zijn teamgenoten was niet enkel doortastend, het was vooral een ijzersterk signaal dat het digitaal tijdperk, nu reeds, een katalysatoreffect teweeg  brengt op vlak van supply chain management.

DSCN0457

Community opbouw in DIY Logistics

Het verhaal van Pro Alliance is kenmerkend voor de doorbraak die uitmuntende Start-Ups op amper vijftien maanden kunnen meemaken. Samen met Steven Schroeyens en Erik Verdeyen, wist Biren Van Herck amper twee jaar geleden bijna anderhalf miljoen Euro aan funding op te halen om hun creatieve inzichten te vertalen naar concrete toegevoegde waarde voor het Retail Universum. Vrij snel overtuigde het triumviraat topretailers als Maxeda en Colruyt om hen het draagvlak te bieden voor de uitwerking van een geniaal software programma dat ongetwijfeld de samenwerkingsverbanden tussen retail & supply in de komende maanden naar een ongekend niveau gaat optillen. Het resultaat vandaag is een applicatie waarbij retail en industrie toetreden tot een platform met de intentie om al hun (onzichtbare) data over logistieke flows en fluxen ter beschikking te stellen voor een ongeziene digitale matching met algoritmes die uitmondt in een verhelderde, zichtbare en vooral kostenbesparende optimalisatie van alle supply chain parameters. Naast de initiële stakeholders, gaan ook Hubo, Eltra en Katoennatie samenwerken met Pro Alliance en lopen er gesprekken met heel wat andere retailers en leveranciers.

In de coulissen van Hotel Maritim werden na de presentatie van Biren meteen druk business cards uitgewisseld tussen prominente retailers, waaronder Adeo, Bunnings, Kingfisher, Obi en de Antwerpse start-up (www.proalliance.io).

En zo maak je DIY, Home Improvement en Logistiek great again!

Elke maand leest u op www.allfields.be hoe het team naar specifieke ontwikkelingen kijkt in DIY en vakhandel.

Op 27 juni a.s. verwelkomt All Fields niemand minder dan Prof. Dr. J. Reynolds, Oxford University voor een exclusieve spreekbeurt n.a.v. zijn boek ‘ Navigating the New Retail Landscape ‘. Deelname op persoonlijke uitnodiging en informatie via giovanni.vanbael@allfields.be

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>