Lowes All Fields

Hoe Technologie het DIY landschap fundamenteel zal wijzigen

Hoe Technologie het DIY & PRO landschap ten goede komt

Elke dag vertoeft ons team bij de meeste Belgische DIY retailketens en bij tal van zelfstandige detailhandels. De dagtaak behelst niet enkel de reguliere, operationele uitvoering; maar tevens boeiende contacten met bedrijfsleiders, rayonverantwoordelijken en vooral eindgebruikers. Al die contacten leiden vrij snel tot het verstrekken van advies over producten en klustaken.

Vaak ervaart ons team op de winkelvloer hoe groot de noodzaak is geworden voor de eindgebruiker om beter inzicht te bekomen over het verloop van de verschillende stadia bij de uitvoering van klusopdrachten zoals bv. de renovatie van een badkamer. Verbeelding kan je vandaag helaas niet adviseren; morgen wel…. dankzij diverse technologieën die vandaag reeds operationeel zijn in twee DIY winkels van Lowe’s, namelijk deze van Sunnyvale, California en Lynwood, Washington State. Vooral Augmented Reality (AR) zal de winkelbeleving naar een ongeziene dimensie tillen.
De combinatie van AR met software die Artificiële Intelligentie (AI) aanstuurt maakt het binnenkort mogelijk om digitale voorwerpen in een fysische omgeving weer te geven. Zo kan je straks in een DIY winkel binnenstappen met een afbeelding van jouw badkamer in ruwe renovatiestand om er de laatste innovatie douchekraan van Grohe te projecteren op jouw smartphone.
Die applicatie wordt momenteel uitvoerig uitgetest door Lowe’s, in samenwerking met Google.
Het digitaal platform kreeg de naam Tango. Zo kan je eveneens gelijk welk object dankzij Augmented Reality simpleweg in marineblauw worden weergegeven via jouw smartphone in jouw eigen keuken, thuis.

In deze maandelijkse rubriek houden wij u op de hoogte van de boeiende toekomst die DIY & Pro ons te wachten staat.  Binnen amper zes weken worden al deze technologische revoluties voor u toegankelijk gemaakt op de vakbeurs voor DIY-Home Improvement – Garden te Kortrijk.
Een bezoek aan het Innovatieplatform zal u niet enkel hiermee vertrouwd maken, maar vooral overtuigen dat deze technologie u lengten voorsprong zal bieden in klantgerichtheid en-tevredenheid.

The future is bright, the future for DIY & Pro is … augmented !

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>